Liever een middelvinger!

Echt, ik kan me er kapot aan irriteren in een 1 op 1 gesprek op de app.. Serieus.. dan krijg je een duimpje op een bericht, of een hartje of what ever..

Even, via de app is al onpersoonlijker dan bellen of iemand live zien. Dan ga je ook nog het gemak van het gemak opzoeken. Dát is pas onpersoonlijk, mein hiemel!

In een groepsapp ok, dat is lekker efficiënt en overzichtelijk. Geen problemen mee, maar privé. Wauw, neem jij zó de tijd voor iemand? Zeg dan maar niks.

Ik vind een duimpje sowieso kansloos.. Heb je niks beters te zeggen dan een duimpje? En dan al helemaal op een reactie waarin je dus zo’n ieniemienie duimpje krijgt! Echt kansloos!

Of het woord ‘prima’.. wat nou prima!

Google zegt: Prima betekent in het moderne Nederlands iets als ‘er is weinig tegen in te brengen’; erg jubelend is het niet. Zelfs het, toch ook niet overdreven uitbundige, goed is normaliter positiever. Alsof er nul emotie in zit. Nee mensen sorry, ik kan er niks mee.

Dit artikel kwam ik tegen:

#4 Duim omhoog 👍

Met een duimpje omhoog kan op WhatsApp toch niets anders bedoeld worden dan dat iets goed is? Of het nu bijvoorbeeld het maken van een afspraak is. Tegenwoordig kan het echter ook een negatieve betekenis hebben.

De emoji kan worden geïnterpreteerd als afwijzend, passief agressief en een manier om een gesprek te beëindigen. Sommigen zeggen zelfs dat de duim omhoog wordt gebruikt door mensen die te bang zijn om een middenvinger op te steken. Tja, zo wordt het natuurlijk wel erg ingewikkeld.

Stuur mij maar een middelvinger, kan ik beter handelen dan zo’n freaking duimpje.

Lees verder